Κείμενο αλληλεγγύης για τους Π.Αργυρού και Τσάκαλο Γ.

Στις 12 Σεπτέμβρη δύο από τα μέλη της Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού αφού μετήχθησαν στις φυλακές Δομοκού υπέστησαν την βίαιη αντιμετώπιση (χειροπέδες, σκίσιμο ρούχων, καψόνια με τα μηχανήματα ελέγχου) του αρχιφύλακα Xρήστου Κλιάρη και των λοιπών σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής λόγω της άρνησής τους να υποστούν όλη την ταπεινωτική διαδικασία σωματικού ελέγχου (που σε πολλές περιπτώσεις πέρα από το γδύσιμο του κρατουμένου περιλαμβάνει και εξευτελιστικές επικύψεις) .Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί για εμάς κάτι μεμονωμένο, δεν είναι λίγα άλλωστε τα , κατά καιρούς , τέτοιου είδους περιστατικά που έχουν ως πρωταγωνιστές από την μία τους «ζόρικους» ένστολους της σωφρονιστικής υπηρεσίας και από την άλλη τους κρατούμενους που υφίστανται τις εξουσιολάγνες τους συμπεριφορές και έχουν μείνει στην αφάνεια. Τέτοιου είδους διαδικασίες όπως ο σωματικός έλεγχος , η έρευνα στα κελιά κ.α. αυταπατούν τους σωφρονιστικούς αν θεωρούν πως κάπως  έτσι «σπαν τον τσαμπουκά» των κρατουμένων.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Κανένας κρατούμενος δεν είναι μόνος του και σίγουρα κύριε Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού οφείλετε (και οφείλατε) να το γνωρίζετε. Όσο αλληλέγυοι στεκόμαστε στον Γεράσιμο και στον Παναγιώτη καθώς και στην στάση τους απεναντί σας, άλλο τόσο γνωρίζουμε από πάντα τις προθέσεις της σωφρονιστικής υπηρεσίας. Η σχέση σας με τους κρατούμενους ήταν και θα είναι σχέση αντιπαράθεσης και όσο αυτή οξύνεται από όποιον δεσμοφύλακα, όποιον αρχιφύλακα, όποιον διευθυντή οι τελευταίοι θα μας βρίσκουν πάντα απεναντί τους.

Στεκόμενοι αλληλέγυοι στους συντρόφους μας Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμο Τσάκαλο, απείχαμε από την διανομή του μεσημεριανού συσσιτίου σαν ελάχιστη ένδειξη  αλληλεγγύης δεδομένων των συνθηκών κάτω από τις οποίες λαμβάνει χώρα η δράση μας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s